Activități preventive ale polițiștilor ieșeni din 3 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 03 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING”, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Iași au organizat o serie de activităţi informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi.

Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind:

  •  agresivitatea de tip bullying ca formă predominantă a violenţei la elevi;
  • impactul comportamentului de tip bullying;
  • indicatori ai comportamentului unui elev agresat ce trebuie observaţi de către ceilalţi elevi;
  • măsuri propuse pentru prevenirea şi combaterea comportamentului de tip bullying.

Au participat 105 elevi și 4 cadre didactice.

Totodată, la data de 03 aprilie 2024, în baza Planului de acțiune BLOCADA și a Campaniei intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară şi Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Iași au desfăşurat mai multe activităţi informativ – preventive pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri, la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare” Dobrovăţ din Iași.

Poliţiştii au transmis informații cu privire la efectele şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive, în scopul conştientizării pericolelor la care pot fi expuşi, dar şi cu privire la necesitatea adoptării unui comportament prosocial. Au participat 81 de elevi și 5 cadre didactice.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente