Activități preventiv-educative desfășurate de polițiști în mai multe școli din județul Harghita în perioada  19.12- 21.12.2023 – Ziar Harghita

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

În prag de vacanță, “Școala (e) altfel”. Săptămâna premergătoare vacanței de iarnă a fost dedicată programului “Școala altfel” în mai multe unități de învățământ din județ.

Activitățile preventiv-educative desfășurate de polițiști au fost primite cu interes de elevii mai multor școli gimnaziale și licee din județ.

Prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul minorilor, prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, psihologică – bullying, emoțională, socială, cibernetică – cyberbullying, a faptelor de port fără drept a obiectelor periculoase, reguli de circulație în calitate de pietoni și bicicliști și prevenirea victimizării minorilor au fost teme pe care polițiștii din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Harghita le-au dezbătut cu elevii.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Serviciului Rutier, polițiști de la posturi de poliție comunale și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita- au fost invitați în rândul preșcolarilor și școlarilor din peste zece unități de învățământ din Miercurea-Ciuc, Toplița, Praid, Plăieșii de Jos, Leliceni, Sărmaș și Gălăuțaș, fiind primiți cu entuziasm de cei peste 500 de copii dornici să afle teme interesante pe care le-au dezbătut împreună cu polițiștii.

Vacanța mult așteptată de elevi se apropie, dar întâlnirile cu polițiștii vor continua și după reluarea cursurilor.

Link articol aici.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente