Activități preventiv-educative ale polițiștilor doljeni desfășurate în perioada 22 – 26 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

În săptămâna 22 – 26 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activităţi educative la Școala Gimnazială Pielești, Școala Gimnazială Decebal, Liceul Teoretic Henri Coandă și Colegiul Național “Ștefan Velovan”, din municipiul Craiova.

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru autovehicule, marcajul cu “trecerea pentru pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe „zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora.

Totodată, temele abordate de polițiști au vizat regimul răspunderii penale și contravenționale al minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

Astfel, elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență, aceștia înțelegând că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți. De asemenea, polițiștii au derulat activități în cadrul campaniei de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, cu scopul de a crește gradul de siguranță al elevilor și a personalului didactic și de a preveni delincvența juvenilă în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente