Activități pentru siguranța elevilor desfășurate în Călărași în perioada 18 – 22 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Călărași

În perioada 18 – 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități preventiv-educative în unitățile de învățământ.

De asemenea, conducerea inspectoratului a acceptat invitația Inspectoratului Școlar Județean Călărași, luând parte la sesiunile de informare cu directorii unităților de învățământ din județ.

Astfel, inspectorul-șef, comisar-șef de poliție Dumitrașcu Petronel, alături de polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au participat la 3 sesiuni de informare cu directorii unităților de învățământ din județul Călărași, privind prevenirea și îmbunătățirea managementului interinstituțional al situațiilor de violență din mediul școlar.

Activitățile s-au desfășurat la Colegiul Agricol „Sandu Aldea” Călărași, Direcția de Cultură a municipiului Oltenița și Casa de Cultură Lehliu-Gară.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Cabinet, Poliției Municipiului Oltenița și Serviciului Rutier au desfășurat activități de prevenire la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călărași, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Călărași, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Oltenița, Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița, Școala Gimnazială „Lucian Pavel” Oltenița, Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Oltenița, Școala Gimnazială „Alexandru D. Ghica” Oltenița, Școala Gimnazială nr. 2 Modelu și Școala Gimnazială nr.1 Belciugatele.

În cadrul acestor activități au fost punctate subiecte precum: siguranța în mediul online, bullying, prevenirea consumului de substanțe psihoactive și băuturi alcoolice, siguranța rutieră, răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și prevenirea faptelor cu violența în școli. Siguranța în școli rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Alte activități:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ pe 26 aprilie a.c.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Rutier și Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și la Grădinița cu program prelungit  „Step by Step” Călărași.

Citește tot »

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiștii din Călărași pe 12 aprilie a.c.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind conştientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente