Activități  pentru consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ în județul Maramureș

Filtrează după județ

Desfășurată în: Maramureș

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, prin Biroul Siguranța Școlară, desfășoară diferite activități  pentru consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ, protejat de diferite forme de manifestare a criminalității.

Cea mai recentă activitate desfășurată de polițiștii Biroului Siguranța Școlară pentru dezvoltarea parteneriatului poliție – școală – comunitate a avut loc în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre o întâlnire de lucru pe tema violenței școlare, fenomen din ce în ce mai prezent în unitățile de învățământ.

În cadrul acestei ședințe au fost analizate prevederile OMEN 6235/2023 pentru aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă asupra antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor şi personalului unităţii de învăţământ, precum şi al altor situaţii corelate în mediul şcolar şi al suspiciunii de violenţă asupra copiilor în afara mediului şcolar.

La întâlnire au fost prezenți reprezentații I.S.J., directorii unităților de învățământ, ai C.J.R.A.E., ai D.G.A.S.P.C., iar I.P.J. Maramureș a fost reprezentat de cms. șef de poliție Nicolae Popescu.

Este nevoie de un efort comun pentru a-i conștientiza pe elevi de consecințele faptele lor, de impactul emoțional dar și pt a-i învăța că proverbele românești au o valență adaptativă: “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”

Suntem convinși că munca în echipă și efortul susținut al tututor pot schimba stereotipurile

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente