Activități informativ – preventive pentru siguranța elevilor în județul Alba

Filtrează după județ

Desfășurată în: Alba

În perioada 8-19 ianuarie 2024, polițiștii Biroului de Siguranța Școlară, alături de  reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni de informare a elevilor, în 10 unități de învățământ din mediul urban și rural, în scopul creșterii siguranței acestora și al adoptării unei conduite sociale corespunzătoare.

Peste 500 de elevi care învață în Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Zlatna, Școala Gimnazială  Nr. 3 Cugir, Școala Gimnazială ”I.M. Moldovan” Blaj, Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, Școala Primară Balomiru de Câmp, Școala Gimnazială Pianu de Sus, Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu” Șibot, Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” și Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș au interacționat cu polițiștii și specialiștii în prevenirea consumului de droguri, pe teme privind efectele consumului de alcool, țigări și droguri, formele buliyingului, cauzele și urmările acestuia dar și despre prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Totodată, polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere.

La aceste activități au luat parte și cadrele didactice, care vor reproduce și întări mesajele polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.   

Acțiunile dedicate siguranței elevilor vor fi continuate.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiști în ultima săptămână de școală în județul Alba

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente