Activități informativ preventive desfășurate de polițiști la școlile din Brașov pe 10 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Brașov

În scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile, polițiștii brașoveni au organizat o activitate preventiv informativă, de care au beneficiat elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 5, din municipiul Brașov.

La data de 10 aprilie a.c., în baza unui plan de acțiune care are ca scop creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, polițiștii din cadrul din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 de Poliție, au organizat o activitate cu elevii si cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 5, din municipiul Brașov.

Astfel, polițiștii le-au vorbit elevilor despre riscurile la care se expun dacă consumă tutun, alcool și substanțe psihoactive, au furnizat informații utile pentru gestionarea situațiilor de risc și a comportamentelor violente sau de tip bullying în mediul școlar și au expus modalitățile de reacție în cazul în care asistă la astfel de evenimente, totodată furnizând informații și despre modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ.

În cadrul activității, polițiștii au prezentat elevilor din clasele V-VIII noțiunile de răspundere penală, bullying/cyberbullying, fiindu-le explicat înțelesul termenilor „contravenție” și „infracțiune”, precum și implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale. Elevilor le-au fost prezentate cazuri concrete cu care se pot identifica, atât în calitate de victimă, cât și de agresor al unor acte sau fapte de violență fizică, psihică sau verbală, aceștia fiind încurajați să participe activ la discuții și să expună probleme cu care se confruntă în societate și familie, în general și, în mod special, la școală.

De recomandările polițiștilor au beneficiat un număr total de 420 elevi și 20 cadre didactice, iar activitățile vor continua, în scopul consolidării unui mediu de siguranță adecvat în unitățiile de învățământ din județul Brașov.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente