Activităţi informativ – preventive desfășurate de polițiști la Iași pe 22 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 22 ianuarie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenței psihologice- bullying „ȘCOALĂ FĂRĂ BULLYING”, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță ” din Iași.

Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind cauzele şi formele de agresiune întâlnite în rândul minorilor; aspecte legislative – răspunderea contravenţională şi penală a minorilor; recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor.

În cadrul activităților s-a pus accentul și pe fenomenul de violenţă fizică şi psihologică; conştientizarea impactului şi a consecinţelor comportamentului de tip bullying; trăsăturile relevante al unui elev aflat în situaţii de risc; aspecte legislative: riscurile şi consecinţele asociate comportamentului infracţional; răspunderea penală a minorului şi instituţiile responsabile care pot interveni în susţinerea minorilor autori sau victime ale infracţiunilor.

La activități au participat 17 de elevi și 3 cadre didactice.

De asemenea, în baza aceluiași proiect, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Iaşi au organizat şi desfăşurat două activități informativ – preventive la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, din Iaşi.

Poliţiştii au transmis informații cu privire la bullying: cauze, forme de agresiune întâlnite în şcoli (de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidările fizice şi verbale); anturajul şi influenţele acestuia asupra comportamentului minorilor; cyberbullying: forme de manifestare.

La activități au participat 60 de elevi și 2 cadre didactice.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente