Activități educative desfășurate de polițiștii doljeni în perioada 16-18 septembrie 2024

Desfășurată în: Dolj

În perioada 16-18 septembrie 2024, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfăşurat activităţi educative în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din mediul urban şi rural, în cadrul Campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”.

Activităţile au vizat conştientizarea părinţilor, a copiilor, a cadrelor didactice, dar şi la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranţă în mediul şcolar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, a infracţionalităţii şi a traficului de droguri.

Totodată, copiilor le-au fost prezentate regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai des întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru autovehicule, marcajul cu “trecerea pentru pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, fiindu-le explicate semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

De asemenea, celor aproximativ 330 de elevi le-a fost explicat regimul răspunderii penale și contravenționale al minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ, aceştia primind şi recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență. Și polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secției nr.13 Poliție Rurală Segarcea au desfășurat la Școala Profesională Valea Stanciului activități de prevenire a agresiunilor sexuale, a delicvenței juvenile, dar și o activitate de prevenire a violenței și violenței domestice, în cadrul Campaniei naționale ,,Scuzele nu schimbă realitatea”.

Alte activități:

Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Sari la conținut