Activități educative ale polițiștilor doljeni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

Ieri, 18 decembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost vizitați de preșcolarii grădiniței “Căsuța Fermecată” Craiova, însoțiți de cadrele didactice.

Cu această ocazie, le-au fost prezentate o serie de recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.

Astfel, aceștia au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

De asemenea, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Aceștia au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe „zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță.

Totodată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova, preșcolarilor le-au fost prezentate autospecialele de poliție și motocicleta din dotarea polițiștilor rutieri.

Și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au fost alături de elevi

Astfel, ieri, 18 decembrie, polițiștii au fost alături de elevii Liceului Teoretic Tudor Arghezi, Școlii Gimnaziale Alexandru Macedonski Craiova, Școlii Gimnaziale Apele Vii, Școlii Gimnaziale Rojiște și Grădiniței cu Program Normal Apele Vii, ocazie cu care au desfășurat activități interactive pe linie de circulație și siguranță rutieră și prevenirea bullying-ului.

Elevilor le-au fost transmise sfaturi și recomandări în ceea ce privește modul de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea de acasă către școală, precum și cum trebuie să se comporte în cazuri de violență în școală. În cadrul activităților desfășurate, cu suportul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și ai Serviciului Rutier Dolj, au fost prezentate tehnica și dotarea Poliției Române, precum şi autospecialele de poliţie, cei mici fiind de-a dreptul încântați de implicarea în aceste activităţi.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente