Activități educativ-preventive în școlile din județul Călărași din 14 și 15 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în școlile din județul Călărași.

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Școala Generală nr.1 din comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, precum și la Școala Generală „Dragoș Marin” din Ștefan cel Mare.

Subiectele principale au fost bullyingul, formele de manifestare și metodele de combatere ale acestuia, consecințele asociate faptelor de violență în unitățile de învățământ, traficul de persoane, precum și efectele și consecințele consumului de tutun, droguri și alcool.

Astfel, cei 170 de elevi au fost beneficiarii acestor activități menite să îi învețe cum să spună „Stop violenței”, dar și cum să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități similare la Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Oltenița.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat, la 15 februarie a.c., 2 acțiuni: „Micul Pieton” și „Stop Bullying” la Școala Gimnazială nr.1 Vâlcelele.

La această activitate interactivă, de tip „outdoor”, au participat 89 de elevi și 8 profesori, având ca scop prevenirea riscului de implicare în evenimentele nedorite.

Totodată, polițiștii au împărțit flyere și cei mici au fost învățați să își formeze un comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Mai mult, elevii au învățat ce regulile și semnificația regulilor de circulație pe care trebuie să le respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă.

Tot la 15 februarie a.c., poliștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, alături de cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași.

În cadrul campaniei de conștientizare a faptelor asociate violenței școlare în unitățile de învăţământ, aceștia au le-au vorbit copiilor și despre traficul de persoane, cauzele, consecințele și modul de stopare a bullyingului, precum și de efectele consumului de substanțe interzise.

Alte activități:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ pe 26 aprilie a.c.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Rutier și Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și la Grădinița cu program prelungit  „Step by Step” Călărași.

Citește tot »

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiștii din Călărași pe 12 aprilie a.c.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind conştientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente