Activități educativ-preventive în cadrul Campaniei „Școala ta în siguranță” din județul Timiș

Filtrează după județ

Desfășurată în: Timiș

La data de 21 februarie a.c., polițiştii Biroului Siguranța Școlară, ai Biroului de Prevenire și Analiză a Criminalităţii și ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional Antidrog Timișoara, lucrători ai Direcției Poliției Locale Timişoara, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și ai Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Glad Voievod” Timişoara și reprezentanți ai DGASPC Timiș  și lucrători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor Timişoara, au desfășurat o acțiune în sistem integrat la Școala Gimnazială Checea, în cadrul Campaniei ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ.

Scopul campaniei inițiate la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș îl reprezintă prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.

Astfel, polițiștii împreună cu celelalte instituţii participante la această campanie, au desfășurat activități la care au participat elevi, cadre didactice și părinți, în vederea realizării unui schimb eficient de informaţii, scopul nostru fiind menținerea sub control a criminalităţii pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unității de învăţământ, precum și a dezvoltării unui parteneriat poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracțional și antivictimal.

Totodată, elevilor participați la activități le-au fost oferite sfaturi și informaţii preventive privind delicvența juvenilă, răspunderea penală și contravențională, le-au fost prezentate mai multe categorii de infracțiuni, fiind atinse și subiecte precum bullyingul și cyberbullyingul. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor desfășura activități preventive în cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș și în perioada următoare, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente