Activități educativ-preventive desfășurate în „ȘCOALA ALTFEL” cu polițiștii doljeni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

În perioada 19-21 februarie a.c., elevi ai Școlii Gimnaziale Mircea Eliade, Liceului Tehnologic UCECOM, Liceului de Arte Marin Sorescu, Colegiului Naţional Pedagogic Ștefan Velovan, Colegiului Național Nicolae Titulescu, Colegiului Economic Gheorghe Chițu și Grădiniței cu Program Prelungit Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova, au fost vizitați de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Activitățile au avut loc în cadrul Programului Național „Școala Altfel”, ocazie cu care poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, Secțiilor 2 și 4 Poliție Craiova şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfășurat activități educative la care au participat preșcolari și elevi de ciclu primar, gimnazial şi liceal, dar și cadrele didactice.

Un accent important a fost pus pe prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor fiindu-le prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență. Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Poliţiştii rutieri le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere, precum și autospecialele de poliție. Criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot, iar luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat o expoziţie cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor. Cu această ocazie a fost prezentat şi „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, cei mici fiind de-a dreptul încântați.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente