Activități educativ-preventive desfășurate de polițiști în județul Timiș

Filtrează după județ

Desfășurată în: Timiș

În data de 30 ianuarie a.c., cu prilejul „Zilei Internaţionale a Nonviolenței în Şcoală„, cunoscută ca şi „Ziua Internaţională a Nonviolenței şi a Păcii„, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au desfășurat activități educativ-preventive în cadrul mai multor unități de învățământ din județ.

Această zi reprezentă o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă și voluntară a educaţiei pentru nonviolență şi pace care se desfășoară în toate şcolile din lume.

Cu acest prilej, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Timiș lansează la nivel local campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, o campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, adresată elevilor de gimnaziu.*

Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor.

În județul Timiș, campania se va derula în perioada ianuarie-iunie a.c., în 5 școli partenere: Școala Gimnazială nr. 21 „Vicențiu Babeș” Timișoara, Școala Gimnazială „Dimitrie Leonida” Timișoara, Liceul Teoretic Gătaia, Școala Gimnazială Săcălaz și Liceul Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” Lovrin.

Activitățile vor fi susținute de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Timiș și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.

Pentru a marca deschiderea campaniei și a asigura un caracter participativ al tuturor elevilor vizați, polițiștii timișeni lansează la data de 30 ianuarie a.c., în cele 5 școli menționate anterior, un concurs de logo-uri și slogane pe tema ,,Siguranța școlară”.

În acest context, fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, urmând ca lucrările să fie votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană.

Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

De asemenea, astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreuna cu cei ai subunităților din județ au organizat activități cu caracter informativ-preventiv  în cadrul Colegiul Național Bănățean și Școlii Gimnaziale nr. 21 „Vicențiu Babeș” din municipiul Timișoara, Liceului Tehnic „Alexandru Mocioni” Ciacova  și a Școlilor Gimnaziale Saravale, Comloșu Mare, Lenauheim, Checea, Săcălaz și Birda.

De asemenea, structurile de ordine publica s-au deplasat la mai multe scoli din județul Timiș pentru a desfășura activități preventive pentru a marca aceasta zi.

În acest context, au fost abordate teme precum violenţa în școală, tipurile de violenţă, răspunderea contravențională și penală a minorilor, beneficiarii fiind aproximativ 1200 de elevi și peste 250 de cadre didactice.

Chiar dacă în această zi promovăm ideea de educare permanentă a copiilor în armonie, solidaritate, toleranţă, nonviolenţă, pace şi respect pentru drepturile omului, ne dorim ca mesajul ei să se manifeste în fiecare zi.

Violenţa îmbracă multe forme, pornind de la cea verbală şi psihologică, însă de departe cea mai gravă este violenţa fizică, fapt pentru care ne dorim ca prin activitățile preventive derulate să determinăm elevii să conștientizeze consecinţele negative ale acestor fapte, să îi sensibilizăm astfel încât aceștia să adopte comportamente bazate pe toleranță și respect.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Grupei Canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului Rutier Timiș și cei ai Serviciului Criminalistic Timiș.

Alte activități:

Activități educativ-preventive în cadrul Campaniei „Școala ta în siguranță” din județul Timiș

La data de 21 februarie a.c., polițiştii Biroului Siguranța Școlară, ai Biroului de Prevenire și Analiză a Criminalităţii și ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional Antidrog Timișoara, lucrători ai Direcției Poliției Locale Timişoara, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și ai Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Glad Voievod” Timişoara

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente