Activităţi educativ-preventive desfășurate de polițiști în Călărași pe 2 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Călărași

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat sesiuni interactive de informare cu elevii în cadrul Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” Călărași, Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași, precum și în cadrul Centrului de Servicii Sociale pentru Copii și Familie „Sera” Călărași.

Au fost punctate subiecte precum delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullying-ul.

 De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate preventivă cu preșcolarii Grădiniței Țara Copilăriei Călărași.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Totodată, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au discutat cu elevii din cadrul  Școlii Gimnaziale nr.1 Drajna Noua, Liceului Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina și Școlii Gimnaziale nr. 1 Perișoru.

Subiectele principale au fost consecințele consumului de alcool și substanțe interzise, bullying-ul și siguranța pe internet.

Alte activități:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ pe 26 aprilie a.c.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Rutier și Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și la Grădinița cu program prelungit  „Step by Step” Călărași.

Citește tot »

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiștii din Călărași pe 12 aprilie a.c.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind conştientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente