Activități educativ-preventive desfășurate de polițiști din Călărași pe 9 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au desfășurat o activitate preventivă în cadrul Colegiului Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Subiectele principale au fost delincvența juvenilă, efectele și consecințele consumului de tutun, droguri și alcool, consecințele asociate faptelor de violență în unitățile de învățământ  și siguranța pe internet.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au discutat cu elevii din cadrul  Școlii Gimnaziale nr.1 Grădiștea, Școlii Gimnaziale nr.1 Rasa, Colegiului Agricol „ Sandu Aldea” Călărași, iar împreună cu polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Modelu au desfășurat o activitate la Școala Gimnazială nr. 2 Modelu.

 Astfel, elevilor le-a fost explicată noţiunea de violenţă în şcoală, formele de manifestare ale acesteia, fiindu-le prezentate modalități de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar și aspecte referitoare la legislația în domeniu.

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Alte activități:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ pe 26 aprilie a.c.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Rutier și Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și la Grădinița cu program prelungit  „Step by Step” Călărași.

Citește tot »

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiștii din Călărași pe 12 aprilie a.c.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind conştientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente