Activități educativ-preventive desfășurate cu prilejul “Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școală” în Iași

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

În data de 30 ianuarie a.c., cu prilejul „Zilei Internaţionale a Nonviolenței în Şcoală„, cunoscută ca şi „Ziua Internațională a Nonviolenței şi a Păcii„, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au desfășurat activități educativ-preventive în cadrul mai multor unități de învățământ din județ.

Această zi reprezentă o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă și voluntară a educaţiei pentru nonviolență şi pace care se desfășoară în toate şcolile din lume.

Cu acest prilej, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Iași în baza Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T„, au desfășurat cu elevii,  în sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, două activități educativ-preventive.

Pe parcurul activităţilor informative, au fost abordate teme cu privire la următoarele aspecte:

  • Agresivitatea verbală întâlnite în mediul online şi în viaţa reală;
  • Impactul fenomenului de cyberbullying asupra sănătăţii psihice a tinerilor;
  • Creşterea gradului de conştientizare a riscurilor şi consecinţelor asociate fenomenului de violenţă în mediul virtual;
  • Conştientizarea de către tinerii din mediul preuniversitar cu privire efectele influenţei mediului online asupra : acceptării sociale, asupra relaţiilor interumane şi asupra dezvoltării socio-emoţionale a acestora;
  • Informarea tinerilor cu privire la unele aspecte de ordin legislativ- răspunderea contravenţională şi penală a minorilor.

De asemenea, polițiștii au relaţionat cu elevii prezenţi şi au făcut recomandări punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate pentru amplificarea climatului educaţional pozitiv.

La activităţi au participat 180 de elevi și 6 cadre didactice. În timpul activităţii au fost ditribuite 50 de materiale cu caracter informativ-preventiv

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente