Activități educativ-preventive ale polițiștilor ieșeni din 21 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 21 februarie 2024, în baza Proiectului „Reducerea vulnerabilităţii la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetăţenilor români aflaţi în ţară şi în afara graniţelor României” iniţiat de A.N.Î.T.P. şi Poliţia de Frontieră Română, în parteneriat cu I.G.P.R. – I.C.P.C şi în cadrul Proiectului „Plecatul de acasă nu e o soluţie”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat trei activităţi informativ – preventive la Centrul de Servicii Sociale ,,Bucium” din Iaşi.

Discuțiile au vizat prevenirea consumului şi traficului de droguri, făcându-se referire la aspectele legislative, la cauzele şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive (creşterea nivelului comportamentului infracţional violent în rândul adolescenţilor care consumă alcool şi droguri).

Cu această ocazie beneficiarii au fost informaţi că, în situaţia în care au cunoştinţe despre persoane consumatoare de droguri să le îndrume la Centrul de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Iaşi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog în vederea acordării serviciilor gratuite de evaluare, consiliere psihologică, socială, de grup, familială pentru renunţarea la consumul de droguri.

Totodată, au fost purtate discuții privind prevenirea traficului de persoane (anturajul şi influenţele acestuia, formele de exploatare, cauze, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive), dar și cu privire la siguranţa personală pentru a nu deveni victime ale infractorilor și siguranţa în mediul online, unde s-au transmis măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur.

Au participat 31 de elevi și 3 educatori și specialiști.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente