Activități desfășurate de polițiști în județul Neamț în perioada 29.01 – 02.02.2024

Filtrează după județ

Desfășurată în: Neamț

Polițiștii de siguranța școlară din Neamț, alături de cei de prevenire și colegi de la ordine publică și specialiști ANA și ANITP, au desfășurat, în perioada 29.01 – 02.02.2024, 11 activități de prevenție în localitățile Alexandru cel Bun, Dochia, Grumăzești, Săvinești în orașul Roznov și municipiile Roman și Piatra-Neamț, în colaborare strânsă cu unitățile de învățământ din zonă.

Scopul acestor activități a fost informarea și conștientizarea elevilor cu privire la problemele cu care se pot confrunta în mediul școlar și social, precum bullyingul, violența și consumul de droguri. Polițiștii au abordat aceste teme delicate în cadrul unor discuții deschise și interactive, punând accent pe prevenție și responsabilitatea fiecărui elev în comunitate.

În cadrul dezbaterilor, polițiștii au oferit informații relevante, celor peste 650 de beneficiari, cu privire la modalitățile de prevenire a conflictelor, identificarea comportamentelor agresive, precum și conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise.

Nu au lipsit nici informații de interes ce privesc siguranța elevilor în mediul on-line și cum pot naviga în siguranță pe internet.

Polițiștii nemțeni acordă o importanță deosebită parteneriatului cu școlile și consideră că dialogul deschis și colaborarea eficientă reprezintă instrumente esențiale în asigurarea unui climat pozitiv în mediul educațional și pentru formarea unei societăți mai responsabile și mai sigure. Totodată, polițiștii de prevenire, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț au desfășurat la centrul pentru persoane vârstnice întâlniri pe tema infracțiunilor contra patrimoniului, în special a faptelor de înșelăciune și de violenta domestică, atunci când  victimele  sunt persoane vârstnice, cu agresori din propria familie.

Alte activități:

Educație și siguranță în școli: acțiuni integrate pentru prevenirea riscurilor și promovarea responsabilității în județul Neamț

În luna martie 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat 83 de activități preventive de care au beneficiat un număr de 1447 elevi și cadre didactice în 19 unități de învățământ din localitățile Piatra Neamț, Roman, Dumbrava Roșie, Oniceni, Bozieni, Tămășeni, Borca, Icușești, Pângărați, Gâdinți, Dragomirești, Valea Ursului și Ștefan cel Mare.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente