Activități desfășurate de polițiștii din Alba – Caravana promovării profesiei de polițist și Ziua Porților Deschise în perioada 19-22 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Alba

Caravana promovării profesiei de polițist și Ziua Porților Deschise au fost câteva dintre activitățile desfășurate de polițiștii din Alba, în săptămâna care se încheie, în cadrul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi  Zilei Poliției Române. 

În perioada 19-22 martie 2024, polițiștii din Alba și-au dat întâlnire cu sute de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de polițist.

„Caravana promovării profesiei de polițist”, formată din polițiști din structurile de siguranță școlară, rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și prevenire a criminalității, a fost prezentă în 4 unități de învățământ din Cugir și Aiud.

Elevilor le-au fost oferite informații despre școlile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenți și ofițeri de politie, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

Au fost desfășurate activități interactive, au fost prezentate mijloacele din dotare și au fost discutate aspecte legate de misiunile polițiștilor, abilitățile necesare unui polițist, iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliție.

Alături de informațiile legate de profesia de polițist, elevii au primit și recomandări pentru un comportament responsabil, care să-i ferească de victimizarea din infracțiuni.

Acțiuni de promovare a profesiei de polițist precum și acțiuni de tipul ”Ziua porților deschise”, au fost organizate și la nivelul polițiilor municipale și orășenești din județul Alba.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiști în ultima săptămână de școală în județul Alba

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente