Activități desfășurate de polițiști în județul Neamț în perioada 22 – 26.01.2024

Filtrează după județ

Desfășurată în: Neamț

În perioada 22-26 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. au desfășurat  activități informativ-preventive atât în unitățile școlare din Piatra-Neamț, Roman și Vaduri, cât și în cadrul Centrului Împreună din Piatra-Neamț.

Temele abordate de către polițiști au fost următoarele: prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a fenomenului de bullying, prevenirea consumului de substanțe interzise și a portului de obiecte periculoase, dar și conștientizarea cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârșirii acestor fapte.

Elevii au fost informați cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra lor, principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare.

Aceștia şi-au însușit cunoștințe privind normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect, au învățat cum să identifice formele de violență din școală și potențialele pericole, dar și care sunt modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime.

Totodată, discuțiile purtate de polițiștii de prevenire împreună cu specialiștii ANITP au vizat prevenirea victimizării și a traficului de persoane în județul Neamț.

Alte activități:

Educație și siguranță în școli: acțiuni integrate pentru prevenirea riscurilor și promovarea responsabilității în județul Neamț

În luna martie 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat 83 de activități preventive de care au beneficiat un număr de 1447 elevi și cadre didactice în 19 unități de învățământ din localitățile Piatra Neamț, Roman, Dumbrava Roșie, Oniceni, Bozieni, Tămășeni, Borca, Icușești, Pângărați, Gâdinți, Dragomirești, Valea Ursului și Ștefan cel Mare.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente