Activități de siguranță școlară la Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești, în săptămâna “Școala Altfel”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Vrancea

Așa cum ne-au obișnuit, polițiștii vrânceni sunt din nou în mijlocul elevilor în săptămâna “Școala Altfel”. Astfel, în ziua de 24 aprilie 2023, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și Serviciului Criminalistic, la invitația Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mărășești, reprezentată de director, prof. Novetschi Mirela-Lorelai și prof. înv. primar Necula Cristina-Elena, au desfășurat o activitate pe linia siguranței școlare, temele abordate fiind: prevenirea victimizării minorilor-bullying-ul, prevenirea violenței și a delicvenței juvenile, răspunderea penală a minorilor și siguranța online. Elevilor le-a fost prezentat laboratorul rutier și cei doi câini de urmă, Tem și Jessica, din cadrul Serviciului Criminalistic.

Polițiştii au pus accentul pe siguranţa rutieră, arătându-le cum să traverseze strada corect și în siguranţă, unde să se joace și cum să circule cu bicicleta, trotineta și rolele.

De asemenea, au fost purtate discuții în scopul prevenirii consumului de droguri prin informarea elevilor cu privire la efectele negative și consecințele ce decurg din consumul acestora. Cadrele didactice și elevii au fost impresionați de activitățile desfășurate și mulțumesc Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru colaborare.

Alte activități:

„Alege-ţi cu grijă prietenii online!” campanie de prevenire a traficului de persoane

O nouă campanie de prevenire a traficului de persoane a fost demarată la nivelul județului Vrancea. Până în prezent, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, alături de reprezentanții Centrului Regional Galaţi – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea au desfășurat activități în 11 licee in județ.

Citește tot »

Acțiuni pentru menținerea și asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona adiacentă unităților de învățământ în județul Vrancea

Pentru menținerea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora, în perioada 27-28 februarie a.c.,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, prin Poliția Municipiului Focșani, Poliția Municipiului Adjud, Biroul Siguranță Școlară, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și Poliția Locală Focșani

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente