Activități de promovare a profesiei de polițist – “ȘI TU POȚI FI POLIȚIST!” desfășurate la Craiova pe 20 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

Patru licee din municipiul Craiova au fost vizitate astăzi de poliţiştii doljeni în vederea promovării profesiei de polițist.

Echipele formate din poliţişti ai structurilor de poliție rutieră, ordine publică, acţiuni speciale, criminalistic, siguranţa şcolară şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat activităţi de promovare a profesiei de polițist în liceele din municipiul Craiova.

Astfel, elevi din anii terminali ai liceelor Voltaire, Ştefan Odobleja, Tudor Arghezi și Traian Vuia au primit informații legate de unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, fiindu-le explicați primii pași către cariera de poliţist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Subiectul a fost unul de interes, tinerii fiind captivaţi de tehnicile specifice de cercetare la faţa locului şi de tehnica din dotare, în special de robotul destinat detectării și dezamorsării dispozitivelor explozive, mulți dintre ei mărturisind că sunt atrași de provocările și specificul meseriei de polițist și că s-au hotărât deja să încerce să acceadă într-o școală de poliție, pentru a veni in sprijinul comunității.

Activitățile poliţiştilor doljeni vor continua şi în perioada următoare, scopul nostru fiind acela de a ajunge la cât mai mulţi tineri.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente