Activități de prevenire a consumului de substanțe psihoactive desfășurate de polițiști în Vrancea

Desfășurată în: Vrancea

În data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat activități de prevenire a traficului și consumului de substanțe psihoactive, prin informarea publicului participant la un concert de muzică ce a avut loc în zona unui resort din zona Doaga.

Totodată, participanții la trafic de pe raza municipiului Focșani au fost informați de polițiști cu privire la consecințele consumului de droguri.

Astfel, polițiștii de prevenire, siguranța școlară și cei de ordine publică din cadrul Poliției Orașului  Mărășești, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea au discutat cu cei prezenți la concert, le-au explicat fenomenul, expunându-le exemple concrete.

Pentru ca spectacolul să rămână o amintire plăcută pentru toți participanții, polițiștii au contribuit la creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor, în ceea ce privește consecințele consumului de droguri.

De asemenea, au fost utilizați ochelari speciali,  pentru ca participanții că poată ,,vedea lumea prin ochii” celor care au consumat alcool sau substanțe psihoactive, astfel încât curiozitatea tinerilor să nu mai reprezinte un argument pentru consumul real al acestora.

Alte activități:

Activități de premiere a echipelor clasate pe primele locuri în cadrul fazei județene a concursului național „Vocea ta e soluția”

În data de 15 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea prin  Biroul Siguranță Școlară  cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Biroul Teritorial Vrancea, au organizat premierea echipelor clasate pe primele locuri în cadrul fazei județene a concursului național „Vocea ta e soluția” organizat în cadrul campaniei naționale „Tăcerea e tot violenta. Vocea ta e soluția.” inițiată de Direcţia Siguranța Școlară.

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Sari la conținut