Activități de prevenire a conduitelor delincvente la școala gimnazială ”Costasche Grigore Șuțu” Șuțești din 22 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Brăila

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară și Postului de Poliție Comunală Șuțești au desfășurat în data de 22 aprilie a.c., o serie de activități cu elevii Școlii Gimnaziale Șuțești și cu părinții acestora în cadrul Programului național ”Săptămâna Verde”.

Polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii și părinții acestora despre conduitele sănătoase în mediul școlar sau în familie, cum să identifice pericolele la orice vârstă și cum trebuie să procedeze pentru a proteja viața și integritatea psihice sau fizice.

Folosind metode precum dezbaterea, anticiparea de scenarii pentru viitor, elevii au fost angrenați în discuții și jocuri menite să le dezvolte stima de sine, respectul pentru tot ce-i înconjoară, atitudinea pozitivă și proactivă față de colegi, profesori și actul educativ, să identifice conduitele dăunătoare tip bullying și să comunice eficient pentru cunoașterea și rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă în viața de școlar. Totodată, elevilor din clasele terminale de gimnaziu le-au fost prezentate efectele asupra sănătății, precum și cele în plan personal, social și juridic al consumului de substanțe cu efecte psihoactive.

Totodată, polițiștii au discutat cu părinții copiilor despre modul în care aceștia trebuie să comunice în mediul familial, ce învățături trebuie să primească micuții de la părinți la această vârstă și cum să gestioneze situațiile pe care le întâmpină în relația părinte –copil.

Activitățile polițiștilor vor continua în această săptămână, în cadrul Programului Național Săptămâna Verde, cu întâlniri cu elevii Școlii Profesionale ”Emil Drăgan” Grădiștea, Colegiului Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius” Brăila și  Școlii Gimnaziale ”Ion Băncilă” Brăila.

Alte activități:

Acțiuni preventive ale polițiștilor în școlile din județul Brăila în perioada 3-4 aprilie a.c.

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca au acționat în perioada 3 – 4 aprilie a.c., în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de învăţământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, scopul fiind acela de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente