Activități de prevenire a bullying-ului și a infracțiunilor comise cu violență în școlile din Satu Mare

Filtrează după județ

Desfășurată în: Satu Mare

În perioada 15-19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Satu Mare au desfășurat o serie de acțiuni de prevenire a bullying-ului și a infracțiunilor comise cu violență în școală. Activitățile desfășurate de polițiști au vizat elevii de la niveluri primar, gimnazial și liceal, bucurându-se de prezența a peste 250 de elevi din 4 unități de învățământ.

Formele violenței, modalitățile de identificare și raportare a bullying-ului, principalele infracțiuni din mediul școlar, riscurile la care se expun elevii care încalcă legea, dar și limitele răspunderii penale și contravenționale în cazul minorilor, au fost principalele subiecte abordate de polițiști în cadrul întâlnirilor.

Cu acest prilej, elevii au aflat informații utile, menite să-i protejeze de situațiile în care pot deveni victime, dar și pentru a-i convinge să stea departe de delincvență și infracționalitate.

Nu în ultimul rând, a fost subliniat rolul martorilor în orice situație de violență sau bullying și definit clar faptul că tăcerea nu este o non-reacție, ci o susținere indirectă a agresorului și, implicit, o încurajare a acestuia să continue comportamentul său reprobabil.

Alte activități:

Activități ale polițiștilor sătmăreni, premergătoare Zilei Poliției Române

Joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și reprezentanți ai Cubul Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V au desfășurat un nou eveniment premergător marcării Zilei Poliției Române, gazdele fiind elevii de gimnaziu și liceu,

Citește tot »

Activități ale polițiștilor sătmăreni pentru promovarea profesiei de polițist din 19 martie a.c.

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente