Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală la Constanța

Filtrează după județ

Desfășurată în: Constanța

În data de 30 ianuarie a.c. , polițiștii din cadrul Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța și Inspectoratului Școlar Județean Constanța au organizat evenimentul “ÎMPREUNĂ LA MASA SIGURANȚEI” cu ocazia sărbătoririi “Zilei Internaționale a Nonviolenței în Scoală”.

Aceștia au abordat teme cu privire la prevenirea si combaterea violenței, bullying-ului și a consumului de droguri în unitățile de învățământ din județul Constanța.

La acest eveniment au participat și reprezentanții Instituției Prefectului Județului Constanța , Primăriei municipiului Constanța, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța , Agenției Naționale Antidrog Constanța, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Constanța și Comitetului Județean al Părinților Constanța.

Cu această ocazie a fost lansată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar

”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale?

Fii informat, alege inspirat!”, ce se va desfășura, în perioada ianuarie-iunie a.c., în 5 unități de învățământ din județul Constanța.

Violența școlară reprezintă una dintre marile provocări cu care se confruntă elevii din unitățile de învățământ preuniversitar.
Polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței școlare au defășurat activități de prevenire a violenței, bullying-ului și a traficului și consumului de droguri în 51 de unități de învățământ preuniversitar din județul Constanța la care au participat aproximativ 3066 de elevi.

Aceștia le-au recomandat elevilor să evite disputele verbale și implicarea în conflicte de orice fel. De multe ori de la violența verbală la cea fizică nu este decât un pas.

Elevii s-au dovedit atenți și receptivi la informații, iar discuțiile au fost interactive.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța pe 2 mai a.c.

La data de 2 mai a.c., polițiștii Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română, au desfășurat o acțiune de prevenire a furturilor din genți, poșete și buzunare, a consumului de substanțe interzise și a faptelor săvârșite cu violență, în rândul turiștilor din stațiunea Vama Veche.

Citește tot »

Activități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni în colaborare cu polițiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității pe 26 aprilie a.c.  

La data de 26 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o acțiune de prevenire a bullying-ului, a consumului de substanțe interzise, a violenței și de educație rutieră, la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazu Constanța.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente