Activități de informare cu caracter preventiv desfășurate de polițiști în județul Covasna pe 19 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Covasna

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității continuă activitățile de informare derulate în cadrul proiectelor de prevenire aflate în curs de implementare.

Astfel, în ziua de 19 martie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități de informare la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu Gheorghe în cadrul Proiectului – Reducerea vulnerabilităţii la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetăţenilor români aflaţi în țară și în afara granițelor României și al Programului de prevenire a victimizării minorilor.

Întâlnirile au avut drept scop dezvoltarea abilității elevilor de a gestiona potențiale pericole, întâlnite atât în mediul online cât și în interacțiuni obișnuite.

Esențial în acest proces este educarea și sensibilizarea acestora cu privire la riscurile asociate traficului de persoane și modalitățile de protejare împotriva acestor amenințări. În cadrul întâlnirilor au fost dezbătute inclusiv potențialele metodele de recrutare și semnele de avertizare privind posibila victimizare.

Un alt deziderat al activităților este de a-i dota  pe tineri cu abilități și cunoștinte care să îi protejeze și să îi ajute să recunoască și să evite potențialele situații de exploatare sau trafic de persoane.

Prevenirea traficului de persoane în rândul copiilor de vârstă școlară este esențială și implică o abordare comprehensivă în care este necesară colaborarea între părinți, profesori, instituțiile cu atribuții în domeniu și comunitate în ansamblu.

Pe lângă educare, în acest proces mai sunt incluși o serie de factori care pot crește siguranța celor de vârstă mai mică precum comunicarea deschisă cu adulții, supravegherea adecvată din partea acestora, utilizarea resurselor online în mod responsabil, instruirea privind siguranța personală și creșterea conștientizării privind potențialele pericole în comunitate.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente