Activități ale polițiștilor sătmăreni, premergătoare Zilei Poliției Române

Filtrează după județ

Desfășurată în: Satu Mare

Joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și reprezentanți ai Cubul Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V au desfășurat un nou eveniment premergător marcării Zilei Poliției Române, gazdele fiind elevii de gimnaziu și liceu, precum și cadrele didactice ale Colegiului Național ,,Ioan Slavici” Satu Mare.

Evenimentul organizat de către polițiștii din structurile prevenire și siguranța școlară în parteneriat cu reprezentanți ai instituțiilor menționate mai sus a vizat sensibilizarea și conștientizarea tinerilor față de o problematică actuală, care constituie o prioritate a Poliție Române – prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

Într-un context nonformal, în curtea liceului, tinerii au fost antrenați în testarea ochelarilor speciali care simulează efectele consumului de substanțe interzise – alcool și droguri, anterior ei beneficiind de sesiuni se informare, sensibilizare și conștientizare pe problematica traficului și consumului de substanțe interzise, desfășurate în sălile de clasă.

Cu mintea limpede, tinerii au putut conștientiza prin testarea ochelarilor speciali  care sunt efectele consumului de substanțe interzise asupra perceperii corecte a realității înconjurătoare și asupra propriului organism. De la perceperea eronată a formei, distanțelor, spațiului, până la afectarea mobilității și orientării în spațiu, tinerii au putut conștientiza cum toate simțurile, dar și procesele cognitive, abilitățile sunt afectate, de cele mai multe ori senzațiile  persistând pe termen lung.

Și, pentru a aduce un pic de adrenalină, tinerii au avut posibilitatea să testeze ochelarii speciali de pe motociclete, reprezentanții Cubului Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V realizând parcursuri cu motoarele turate, tinerii așezați în spatele motocicliștilor purtând la ochi ochelarii speciali.

Evenimentul organizat ca o cooperare interinstituțională a tras un semnal de alarmă, a transmis mesaje preventive, a informat și conștientizat tinerii, vizând și sensibilizarea participanților față de o realitate care atrage după sine suferință și infracționalitate – consumul de substanțe interzise. Doar ÎMPREUNĂ, ÎN ECHIPĂ vom putea distruge ZIDUL INDIFERENȚEI față de acest fenomen și INTERVENI PENTRU STOPAREA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE SUBSTANȚE INTERZISE!

Alte activități:

Activități ale polițiștilor sătmăreni pentru promovarea profesiei de polițist din 19 martie a.c.

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist.

Citește tot »

Eveniment organizat de polițiști sătmăreni la Colegiul Național ,,Doamna Stanca” pe 8 martie a.c.

La data de 8 martie a.c., Ziua Internațională a Femeii a fost marcată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Biroul Siguranța Școlară, printr-un eveniment de promovare a drepturilor femeilor și prevenirii violenței de gen, organizat la Colegiul Național Doamna Stanca. Peste 170 de elevi au fost prezenți la întâlnirea desfășurată în sala festivă a unității de învățământ.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente