Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași împreună cu Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au acţionat în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ de pe raza subunităţii, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale sau contravenţionale.

Au fost organizate și desfășurate 16 activități preventiv – educative în diferite unități de învățământ de pe raza subunității, participând un număr de 327 de persoane.

Pe parcursul activităţilor derulate au fost abordate teme cu privire la răspunderea penală a minorului şi instituţiile responsabile care pot interveni în susţinerea minorilor autori sau victime ale infracţiunilor; prevenirea consumului şi traficului de droguri; aspectele legislative; cauzele şi consecinţe ale consumului de substanţe psihoactive; prevenirea traficului de persoane; informarea cu privire la infracţiunile contra persoanei; conştientizarea elevilor cu privire la fenomenul criminalităţii şi impactul acestuia asupra lor, asupra familiei şi societăţii; infracţiunile contra libertăţii şi integrităţii sexuale.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 15 aprilie a.c.

La data de 15 aprilie 2024, în baza Campaniei pentru conştientizarea consecinţelor asociate faptelor de violenţă şcolară în unităţile de învăţământ preuniversitar intitulată ,,Tu ştii ce consecinţe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” iniţiată de către Direcţia Siguranţa Şcolară, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat 3 activităţi informativ – preventive la Școala Gimnazială ,,Colonel Constantin Langa” din comuna Miroslava, județul Iaşi.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente