Activitate informativ-preventivă desfășurată de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mureș din 17 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Mureș

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă cu elevii clasei a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Romulus Guga” Târgu Mureș.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, formele de manifestare ale bullying-ului, dar și consecințele psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, polițiștii au reamintit că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune, fiind recapitulate și consecințele juridice din acest domeniu.

De asemenea, elevii au învățat că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a acestora, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute principalele aspecte referitoare la consecințele negative ale consumului de substanțe interzise, în special de la vârste fragede.

Astfel de activități menite să sporească gradul de siguranță al elevilor se desfășoară în mod constant.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente