Activitate educativ-preventivă la școlile din Avrămești și Corund din județul Harghita din 28 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

La data de 28 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, a Serviciului Rutier și Posturilor de Poliție Avrămești și Corund au desfășurat activități preventive și informative la Școlile Gimnaziale din localitățile Avrămești și Corund.

Peste 130 de elevi au participat la aceste activități, ce au avut ca scop informarea cu privire la riscurile și efectele negative ale consumului de substanțe ilicite. Polițiștii au discutat deschis despre consecințele pe termen lung ale acestui comportament și au identificat cauzele care pot determina elevii să recurgă la astfel de substanțe.

Un accent deosebit a fost pus pe conștientizarea faptului că oricine poate deveni victimă a violenței, indiferent de vârstă sau statut social. De asemenea, s-a promovat dezvoltarea unui sentiment de solidaritate între elevi, în vederea creării unui mediu școlar sigur și armonios. Aceste activități reprezintă un angajament constant al polițiștilor pentru prevenirea consumului de droguri și a violenței în mediul școlar, contribuind la asigurarea unei educații sănătoase și a unui mediu propice pentru dezvoltarea elevilor.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente