Activitate educativ-preventivă desfășurată în sediul Poliției Municipiului Bacău pe 28 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Bacău

Miercuri, 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Rutier, Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Criminalistic și Biroul pentru Protecția Animalelor au fost gazde ale unei activități pentru copii și adulți, la sediul instituției.

Cei prezenți au adresat poliţiştilor întrebări despre activitatea pe care aceștia o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii.

Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti pentru ei.

Poliţiştii rutieri au transmis mesaje cu caracter preventiv privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere.

Totodată, polițiștii le-au prezentat copiilor elemente de tehnică din dotarea inspectoratului și autospecialele de intervenție.

Biroul Siguranță Școlară a prezentat vizitatorilor materiale cu caracter preventiv, având ca teme prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, consumul de alcool și droguri, consecinţele nerespectării acestora și implicațiile legale.

Discuțiile interactive purtate de polițiști au vizat în special violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente