Activitate educativ-preventivă desfășurată de polițiștii Biroului de Siguranța Școlară Mehedinți pe 13 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Mehedinți

În data de 13 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară au participat alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Craiova, la o activitate de premiere a elevilor la Olimpiada Națională de Șah la Școala Generală nr.6 din Drobeta-Turnu Severin.

Cu această ocazie, polițiștii le-au oferit pliante cu recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și prevenire a infracțiunilor comise cu violență.

De asemenea, au fost purtate discuții cu elevii pe tema prevenirii bullyingului și violenței, caracteristicilor fenomenului și urmărilor unui astfel de comportamnet pentru cei implicați, fie că sunt victime, agresori sau martori.

Totodată, au fost abordate teme legate de răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia și prietenii, efecte nocive asupra sănătății.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ – preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în unitățile de învățământ.

Alte activități:

Activități desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mehedinți în cadrul ,,Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate’’

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară și Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin  în parteneriat cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente