Activitate DSS la Colegiul Național ,,Spiru Haret” din 10 noiembrie 2023

Filtrează după județ

Desfășurată în: București

ALEGERI INSPIRATE PENTRU SIGURANȚA TA!

,,Faceți alegeri înțelepte pentru siguranța și viața voastră!” Acesta a fost mesajul polițiștilor Direcției Siguranță Școlară, Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române și Serviciului Siguranță Școlară – D.G.P.M.B., adresat elevilor din clasele IX-XII, de la Colegiul Național ,,Spiru Haret”.

Pentru a face alegeri inspirate, ai nevoie de informații corecte din surse avizate!

Specialiștii din cadrul Poliției Române, în parteneriat cu reprezentanți ai societății civile și mediului privat cu activități în domeniile de referință, au desfășurat astăzi, 10 noiembrie, o activitate de informare și prevenire, pornind de la acest principiu, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, precum și pentru conștientizarea cu privire la fenomenul criminalității organizate, a impactului acestui fenomen asupra societății și drepturile victimelor fenomenului.

Activitatea este subscrisă măsurilor cuprinse în Planul Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară.

Obiectivele evenimentului au fost creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul elevilor pentru promovarea unui stil de viață sănătos, cu respectarea valorilor și principiilor sociale, menținerea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar și dezvoltarea unui parteneriat instituțional cu reprezentanții societății civile și mediului privat, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar.

Subiectele abordate în cadrul activității de către reprezentanții Poliției Române, alături de partenerii instituționali, D.I.I.C.O.T., Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Microsoft – România, Word Vision România și Fundația Terre des Hommes, au vizat informații din mai multe domenii de interes pentru elevi, precum protejarea vieții private, pornografia infantilă, consumul de droguri, violența școlară, cyberbullying, criminalitate cibernetică și siguranța în mediul online.

Evenimentul a avut un efect pozitiv în rândul elevilor, aceștia participând cu interes la discuții, implicându-se activ prin întrebări pentru asimilarea noțiunilor și înțelegerea efectelor negative ale fenomenelor prezentate.

Deciziile de azi influențează viitorul!

Informează-te din surse avizate și alege inspirat pentru siguranța ta și a celor din jur! Poliția Română va continua și în perioada următoare activitățile de informare și prevenire destinate elevilor.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente