Activitate desfășurată în vederea promovării meseriei de polițist în școlile din București pe 21 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: București

În data de 21 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Siguranța Școlară, cu sprijinul cadrelor didactice din cadrul Colegiului Tehnic ,,Costin Nenițescu” au organizat o activitate în vederea promovării meseriei de polițist, dar și pentru înscrierea la concursurile de ocupare a posturilor vacante de agent de poliție (și conductor câini).

Poliția Capitalei este cea mai mare unitate a Poliției Române și, totodată, un vector important în creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Astfel, la nivelul Poliției Române, au fost scoase la concurs 60 de posturi de agent de poliție (și conductor de câini), dintre care, 8 în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, respectiv în cadrul Serviciului de Poliție Canină.

Serviciul de Poliție Canină are ca obiectiv general dezvoltarea capacității de acțiune a formațiunilor dotate cu câini de serviciu, pentru atingerea standardelor europene. Avem datoria și obligația morală de a ne menține, în permanență, orașul în siguranță și de a da un exemplu și celorlalți.

Și cum întotdeauna am găsit un sprijin real în promovarea proiectelor noastre, acționăm în parteneriat cu mass-media, cadre didactice, medici, psihologi, asistenți sociali.

Eficacitatea acestui eveniment a fost probată de interesul pe care elevii l-au acordat prin participarea în număr considerabil.

Totodată,  la întrebările privind pașii și toate etapele pe care trebuie să le parcurgă cei ce doresc să facă parte din echipa Poliției Capitalei  a răspuns șeful Serviciului de Poliție Canină, comisar de poliție Marius Dobrescu. De asemenea, în cadrul evenimentului, polițiști din cadrul Serviciului Siguranța Şcolară au prezentat materiale pentru promovare, iar polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au arătat o altă latură a activității noastre.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente