Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţa Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității  pe 28 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 28 martie a.c., ofițerii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale Rîmnicelu și ai Școlii Gimnaziale Puiești.

Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și respectarea regimului circulației rutier.

Activităţile au urmărit prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și impactul pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor. Aceștia au fost consiliați pe linia prevenirii victimizării online, fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a internetului, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.

Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente şi au discutat pe situaţii concrete în care s-au aflat elevi de o vârstă cu ei şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.

Și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzău, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Nr 6 Râmnicu Sărat.

Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.

La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical. De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente