Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară Buzău din 16 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 16 aprilie a.c., ofițeri din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu polițiști de proximitate, au desfăşurat activităţi preventive cu elevii a două unităţi de învăţământ din Buzău.

Poliţiştii au trecut pragul Școlii Gimnaziale Pănătău și Școlii Gimnaziale Lunca Priporului.

Activităţile s-au desfășurat sub egida proiectelor educaționale ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea comportamentului violent, respectiv cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Elevii au fost consiliați și le-au fost făcute recomandări cu privire la sporirea atenției atunci când își fac prieteni, să analizeze singuri riscurile la care se expun, pe baza educației primite și a propriei experiențe, iar atunci când sunt jigniți sau sunt victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, să anunțe profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați.

A fost abordată și problematica anturajului, elevilor fiindu-le atrasă atenţia asupra informaţiilor pe care le aduc la cunoştinţă persoanelor cu care interacţionează, printre aceştia putându-se ascunde şi cei certaţi cu legea. În acest sens polițiștii au abordat împreună cu elevii, prin dialog şi exemple, tehnici de gestionare corectă a situațiilor în care elevii sunt victime ale bullyingului dar și reducerea actelor de violență la nivelul școlii.

Desfășurarea acestor activități a urmărit conștientizarea și generarea unei schimbări de atitudine, astfel încât să se prevină comportamentele violente între elevi.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente