Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Siguranţa Şcolară din 13 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzău, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale “Înv. Clementa Beschea” Căpăţâneşti.

Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.

La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.

De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Și ofițerii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” Buzău.

Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și respectarea regimului circulației rutier.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Polițiștii au discutat cu elevii despre comportamentul pe care ar trebui să îl adopte în incinta unității de învățământ și efectele negative pe care bullying le poate avea asupra psihicului. Comportamentul preventiv în trafic a fost un alt subiect abordat, polițiștii explicându-le școlarilor semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație ce trebuie respectate în special de pietoni, urmărindu-se completarea cunoștințelor acestora cu privire la semnificația și utilitatea semnalizării rutiere.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente