Acțiuni preventive ale polițiștilor în școlile din județul Brăila în perioada 3-4 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Brăila

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca și Însurăței au acționat în perioada 3 – 4 aprilie a.c., în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de învăţământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, scopul fiind acela de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.

Polițiștii au verificat 15 unități de învățământ, au legitimat peste 28 persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC.

De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, dar și verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ.

În cadrul acțiunii, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca au purtat discuții cu conducerea unităților de învățământ și au desfășurat o activitate preventiv-interactivă la clase de elevi, pe tematica prevenirii faptelor circumscrise bullyingului, violenței în școală, portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase și traficului și consumului de droguri.

Activitățile de verificare a unităților de învățământ și de prevenire a violenței în școală vor continua în perioada următoare, siguranța în mediul școlar fiind prioritară pentru polițiștii brăileni.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente