Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranța Școlară Buzău și Prevenirea Criminalității din 15 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 15 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Buzău s-au deplasat la Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” Buzău, unde au desfăşurat activități preventiv-informative.

Elevii au fost foarte receptivi şi activi în discuţiile lansate de poliţişti pe marginea  prevenirii infracțiunilor comise cu violență, portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase și cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Tema principală a discuţiilor a fost prevenirea victimizării minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Elevii au fost îndrumați să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar şi părinților comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare.

Întâlnirea  a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.

Activitatea s-a derulat sub egida Campaniei pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Buzău, au desfășurat activități de reintegrare socială destinat persoanelor care au comis infracţiuni cu violență, sub egida Programului de prevenţie destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra persoanei “Violența nu este soluția!”.

Activitățile au constat în prezentarea și purtarea unor dezbateri pe marginea comportamentului violent, abordat din punct de vedere al cauzelor și consecințelor produse de adoptarea acestuia.

Au fost dezbătute subiecte privind managementul furiei, distincția între furie-agresivitate-violență, conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv și prevenirea adoptării acestuia prin diverse metode.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente