Acţiuni pentru siguranţa elevilor desfășurate de polițiștii din județul Buzău în perioada 29 -31 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurală, rutieri, de la investigaţii criminale, prevenire şi siguranţă şcolară, împreună cu jandarmi, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a absenteismului şi a oricăror incidente ce s-ar putea produce în zona unităţilor de învăţământ.

Au fost desfăşurate verificări în 31 de unităţi de alimentaţie publică, angajaţilor agenţilor economici fiindu-le reamintite prevederile Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform cărora este interzisă servirea minorilor cu băuturi alcoolice.

Echipele de control au legitimat peste 320 de persoane, iar cu privire la 30 dintre acestea au efectuat verificări în bazele de date. Au fost efectuate controale în trafic, din cele peste 200 de maşini oprite, 42 fiind destinate transportului şcolar.

Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acţiunii, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii 611991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor normede convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi restul pentru abateri prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 23.000 de lei.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente