Acțiuni ale polițiștilor sătmăreni pentru combaterea absenteismului școlar

Filtrează după județ

Desfășurată în: Satu Mare

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică-Compartiment Proximitate, Poliția Municipiului Carei, Poliția Orașului Negrești-Oaș și Poliția Orașului Tășnad, au acționat în baza unui plan comun de acțiune intitulat sugestiv Ziua “A”, privind prevenirea și combaterea absenteismului școlar în zona unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, la data de 23 ianuarie a.c., polițiștii sătmăreni au acționat în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județ, precum și pentru prevenirea și combaterea absenteismului și abandonului școlar.

În urma acestor acțiuni, au fost verificate 30 de unități de alimentație publică, unde au fost depistați 84 de elevi care absentau de la orele de curs. Cu această ocazie au fost abordate teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța orelor de curs, prevenirea consumului de tutun și alcool, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

Au fost informați directorii unităților de învățământ ai căror elevi au fost depistați, în vederea luării măsurilor care se impun, conform regulamentelor școlare. Administratorilor și angajaților unităților verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce privește servirea minorilor cu alcool și țigări, dar și a prevederilor Legii nr. 61/1991 R., pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii sătmăreni vor desfășura astfel de acțiuni pe întreaga perioadă a anului școlar, în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial, inclusiv pentru reducerea violenței și menținerea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora.

Alte activități:

Activități ale polițiștilor sătmăreni, premergătoare Zilei Poliției Române

Joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și reprezentanți ai Cubul Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V au desfășurat un nou eveniment premergător marcării Zilei Poliției Române, gazdele fiind elevii de gimnaziu și liceu,

Citește tot »

Activități ale polițiștilor sătmăreni pentru promovarea profesiei de polițist din 19 martie a.c.

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente