Acțiune pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județul Alba din 4 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Alba

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Ieri, 4 aprilie aproape 3.000 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ- preventive. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 133 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor.

La data de 4 aprilie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat, cu efective suplimentare, în 78 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în cadrul unor activități care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, prevenirea victimizării din traficul de persoane, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea consumului produselor din tutun și a băuturilor energizante în incinta unităților de învățământ și prevenirea violenței, sub toate formele ei, la activitățile informative participând peste 2.900 de elevi.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au verificat 133 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice, a produselor din tutun și a băuturilor energizante, elevilor.

Totodată, au fost identificați 77 de elevi care ar fi trebuit să se afle  la cursuri, iar, în legătură cu aceștia, polițiștii au formulat informări unităților de învățământ. Activitățile informativ-preventive au fost realizate cu sprijinul a 114 cadre didactice, care au întărit mesajul polițiștilor și care asigură o strânsă legătură între școlile în care predau și polițiștii care au în responsabilitate siguranța din incinta acestora.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiști în ultima săptămână de școală în județul Alba

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente