Acțiune educativ-preventivă desfășurată în Giurgiu pe 18 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Giurgiu

La data 18 ianuarie a.c., ora 10.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu, în colaborare cu reprezentanții ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional București, au organizat o acțiune la Liceul Teoretic Tudor Vianu, din municipiul Giurgiu, având ca tema prevenirea traficului de persoane, dar și prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar.

Scopul acțiunii a fost acela de a preveni traficul de persoane, fiind discutate teme privind metodele de racolare folosite de către traficanții de persoane, formele, consecințele, dar și metodele de prevenire pentru a nu deveni victimele traficului de persoane.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate materiale video, precum și exemple ale unor cazuri privind traficul de persoane cu scopul de a preveni si conștientiza consecințele acestor fapte.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activităţi se vor desfășura și în perioada următoare.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente