Sari la conținut

Acțiune a polițiștilor vrânceni pentru siguranța elevilor în zona unităților de învâțământ din orașul Panciu

Desfășurată în: Vrancea

La data de 17 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Poliției Orașului Panciu, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu jandarmii vrânceni, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Direcției de Sănătate Publică Vrancea și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea, au desfășurat o acțiune de prevenire a victimizării minorilor în două unități de învățământ din orașul Panciu.

Polițiștii au acționat pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 349/2002 și Legea nr. 61/1991, prevenirea absenteismului, delicvenței juvenile și victimizării minorilor, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ.

De asemenea, s-au desfășurat activități de verificare a agenților economici care își desfășoară activitatea în zona adiacentă a unităților de învățământ.

În cadrul activităților au fost depistați 11 elevi care absentau nejustificat de la cursurile unităților de învățământ unde își desfășoară activitatea, iar Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea a aplicat 3 sancțiuni contravenționale la OG 21/1992,  în valoare de 10.000 de lei.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru creșterea gradului de siguranță școlară, prin crearea unui mediu sigur și pozitiv în unitățile de învățământ din județul Vrancea.

Alte activități:

Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară Vrancea au oferit „mărțișoare preventive ” elevelor și cadrelor didactice

Siguranța în mediului școlar reprezintă un obiectiv prioritar al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, astfel de la începutul lunii martie a.c.  polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară,  au realizat 73 de activități educaționale  în unitățile de învățământ, dintre acestea 54 în mediul urban și 19 în mediul rural,  cu un total de 2155 beneficiari. Activități desfășurate în cadrul campaniei “Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente