Acțiune a Biroului de Siguranța Școlară Botoșani din 14 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Botoșani

La data de 14 februarie 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei ai Poliției Municipiului Botoșani și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de amploare, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în zona unităților de învățământ, din  municipiului Botoșani.

Scopul activităților a fost acela de a asigura un climat corespunzător de ordine și siguranță în proximitatea unităților de învățământ și de a preveni absenteismul școlar.

În zona de acțiune, polițiștii și jandarmii au legitimat 37 de persoane, fiind depistați 17 elevi absentând de la orele de curs.

Polițiștii rutieri, urmare a controalelor efectuate în trafic, în  proximitatea unităților de învățământ, au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au controlat 5 unități economice din zona instituțiilor de învățământ, iar în urma neregulilor constatate a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligației de a utiliza casa de marcat electronică și au fost confiscați aproximativ 300 de lei, repezentând numerar nefiscalizat.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani vor continua organizarea de acțiuni și activități similare pe întreg parcursul anului școlar.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente