Acordarea de premii câștigătorilor concursului de mesaje și logo-uri pe tema Siguranței Școlare în județul Alba

Filtrează după județ

Desfășurată în: Alba

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Iuliu Maniu” Vințu de Jos, coordonați de către doamna profesoară Cecilia Griuian, câștigători ai concursului de mesaje și logo-uri organizat în cadrul Campaniei ” ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, au fost premiați de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

”Educația este un vaccin contra violenței” este mesajul pe care un juriu format din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului Școlar Județean Alba, Consiliului Elevilor, Asociației de Părinți precum și cadre didactice din cadrul celor 5 unități de învățământ care au participat la concurs, l-au ales pentru a participa la etapa națională.

Pe locul II s-a clasat lucrarea elevilor Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Unirea, iar pe locul III s-a clasat Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

Cu sprijinul Asociației Apulum Pol, câștigătorii au fost recompensați cu diplome și ghiozdane.

Campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, reprezintă un demers preventiv pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară și se derulează la nivel național, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, până la sfârșitul anului școlar 2023- 2024. Aceasta are ca scop informarea elevilor și părinților cu privire la noțiuni din domeniul juridic și identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși elevii, în vederea reducerii victimizării.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiști în ultima săptămână de școală în județul Alba

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente