30 ianuarie – „Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școli” sărbătorită la Giurgiu

Filtrează după județ

Desfășurată în: Giurgiu

Pentru marcarea „Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală„, în data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Şcolară, Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității şi cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 5 Giurgiu, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au fost alături de elevii giurgivueni.

Activitățile desfășurate de către polițiști au avut loc în cadrul campaniei pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară, scopul principal fiind conştientizarea elevilor cu privire la importanța siguranței în mediul şcolar, înțelegerea noțiunilor de violență școlară și a consecințelor negative ale acestui fenomen asupra dezvoltării lor psihologice şi asupra climatului educațional.

Astfel, la nivelul județului Giurgiu, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară vor desfășura activități informativ-preventive, până la finalul anului şcolar 2023-2024, în cadrul mai multor unități de învățământ preuniversitar din municipiul și județul Giurgiu.

În cadrul campaniei, în perioada 30.01 – 25.03.2024, se va desfășura concursul național de creație cu tema ,,Siguranța Şcolară”, ce presupune crearea unui logo și a unui mesaj asociat de către elevii fiecărei clase participante, sub coordonarea profesorului diriginte și a profesorului de tehnologia informației și a comunicațiilor.

Concursul se va adresa elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de școlari, coordonați în acest scop de profesori. Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar constituie una dintre condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant, precum și una dintre preocupările principale ale Politiei Romane.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente