30 ianuarie – Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școli marcată de polițiștii din Dolj

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

Pentru marcarea „Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Şcoală”, ieri, 30 ianuarie a.c., polițiştii din cadrul Biroului Siguranța Şcolară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității şi structurilor de ordine publică au fost alături de elevii doljeni.

99 de activități informativ-preventive au fost desfăşurate de poliţişti în 92 de unități de învățământ, 31 în mediul urban şi 61 în mediul rural, la care au participat 3.609 elevi.

Activitățile desfășurate de către polițiști au avul loc în cadrul Campaniei pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” iniţiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranța Școlară, scopul principal fiind conştientizarea elevilor cu privire la importanța siguranței în mediul şcolar, înțelegerea noțiunilor de violență școlară și a consecințelor negative ale acestui fenomen asupra dezvoltării lor psihologice şi asupra climatului educațional.

Astfel, la nivelul județului Dolj, polițiștii din cadrul Biroul Siguranță Școlară vor desfășura activități informativ-preventive, până la finalul anului şcolar 2023-2024, în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din municipiul Craiova și comunele Castranova şi Malu Mare.

Concursul național de creație cu tema ,,Siguranța Şcolară

La nivelul fiecărei unități de învățământ participante se va desfășura un concurs de creație cu tema „Siguranța Școlară”, care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție cu un logo privind siguranța școlară și un slogan sugestiv temei. Concursul se va adresa elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de școlari, coordonați în acest scop de profesori.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente